Москва заклейми коментарите на британския външен министър Борис Джонсън, който

...
Москва заклейми коментарите на британския външен министър Борис Джонсън, който
Коментари Харесай

Москва: Изявлението на Джонсън е отвратително и недопустимо

Москва жигосах мненията на английския външен министър Борис Джонсън, който съпостави идното Световно състезание по футбол в Русия с Олимпиадата от 1936 година, която се организира в Нацистка Германия, съобщи ТАСС.

„ Това е безусловно непоносимо изказване, което не прилича за външен министър на която и да е било страна. Определено е обидно и неприемливо “,  говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Сравнение сред двете спортни събития пристигна първо от депутата от Лейбъристката партия Иън Остин, който сподели, че „ Путин ще употребява Световното състезание по същия метод, по който Хитлер е употребявал Олимпиадата през 1936г “ “

„ Мисля, че сравнението с 1936 година несъмнено е тъкмо. Вярвам, че това ще даде на Путин опцията за самохвала по време на спортното събитие. “, сподели Джонсън.

По-рано английският министър председател Тереза Мей съобщи, че английското кралско семейство и членовете на Народното събрание няма да поседят Световното поради отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия, за което Лондон упреква Москва.

Коментирайки опцията британският народен тим да бойкотира шампионата, Джонсън съобщи пред парламентарната комисия по външните работи: „ В последна сметка, би било неправилно да накажем нашия екип, който работи толкоз дълго и интензивно, нашите футболисти, които посветиха живота си на това, би било тъпо за тях. “

Световното състезание по футбол в Русия ще се организира от 14 юни до 15 юли 2018 година. Мачовете ще се играят в 11 града, като Анлгия е в група G дружно с Белгия, Панама и Тунис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР