Москва. Учени от Института по трудова медицина Н.Ф. Измеров“ изтъкнаха

...
Москва. Учени от Института по трудова медицина Н.Ф. Измеров“ изтъкнаха
Коментари Харесай

РИА Новости: Учени определиха негативите от работата в офис

Москва. Учени от Института по трудова медицина „ Н.Ф. Измеров “ акцентираха отрицателните последствия върху здравето от работата в офис, отбелязва съветската осведомителна организация РИА Новости .
На първо място специалистите означават по-честото боледуване на чиновниците. „ Основната причина за тази обстановка е утежняването на качеството на въздуха в офисите, породено основно от погрешно проведена вентилация и незадоволителна обмяна на въздух, интензивна работа с компютър и пренаселени пространства ", означават учените.
Специалистите приписват на офиса и рисковите последствия като невроза и тревога, които се развиват на фона на чести стресови обстановки заради високи професионални условия, липса на поддръжка в екипа или обичайно заплащане, както и боязън от загуба на работата.
Психологическите проблеми от своя страна могат да доведат до развиването на болести, да вземем за пример, на нервната и сърдечно-съдовата система. Според учените проблемите на работното място също са свързани с нарушена репродуктивна функционалност.
За да избегне проблеми, породени от „ заседналия " темперамент на работа, служителят в офиса би трябвало да отдели време за зареждане, напомни терапевтът Людмила Лапа. „ На всеки час би трябвало да ходите, да скачате, да се разгрявате за 15 минути. Трябва да вършиме физически извършения, да натоварвате мускули, с цел да няма физическо безучастие. Тези дребни хитринки ще ви оказват помощ да поддържате добър метод на живот ", твърди лекарят.
Също толкоз значимо е да не се не помни пиенето на вода или чай, което ще помогне за понижаване на натоварването върху бъбреците и възобновяване на кръвоносните съдове.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР