Москва признава Жанина Анес за временно изпълняващ длъжността президент на

...
Москва признава Жанина Анес за временно изпълняващ длъжността президент на
Коментари Харесай

Русия призна Анес за временен президент на Боливия след оставката на Моралес


Москва признава Жанина Анес за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Боливия , съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, оповестява " Спутник ".

Той обаче отбелязва, че Р усия към момента е обезпокоена от политическата рецесия в Боливия , наблягайки, че Москва се тормози от неналичието на парламентарен кворум .

" Но ние също отбелязахме, че все още на нейното утвърждение в Народното събрание няма кворум, което е належащо... ясно е, че тя ще бъде възприемана като водач на Боливия, до момента в който не бъде определен нов президент. Това са вътрешни работи на Боливия ", добавя той.

Предишният боливийски президент Ево Моралес бе заставен да подаде оставка в неделя , изправен пред натиска от военните и полицията, на фона на всеобщи митинги против неговото преизбиране на 20 октомври.
 Моралес моли папата и Организация на обединените нации да оказват помощ на Боливая и осъди Съединени американски щати за интрига Обновена
Моралес моли папата и Организация на обединените нации да оказват помощ на Боливая и осъди Съединени американски щати за интрига

Той осъжда и Тръмп, за самопровъзгласяването и на Гуайдо, и на Жанин Анес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР