Москва привика норвежкия посланик, след като редица руснаци бяха арестувани

...
Москва привика норвежкия посланик, след като редица руснаци бяха арестувани
Коментари Харесай

Москва привика норвежкия посланик заради арести на руснаци

Москва привика норвежкия дипломат, откакто редица руснаци бяха задържани в скандинавската страна за потребление на дронове, оповестява " Франс прес ".

Руското външно министерство осведоми, че е декларирало на пратеника на Норвегия Робърт Квиле, че Осло трябва да спре да преследва " съветски жители въз основа на тяхната народност ".

Миналата седмица руснак беше наказан на 90 дни затвор в Норвегия за прехвръкване на негов дрон над норвежка територия в нарушаване на възбраната, призната в отговор на съветската инвазия в Украйна.

През последните седмици близо дузина руснаци бяха задържани в Норвегия за нарушение на възбраната за полети или за правене на снимки на обекти, считани за чувствителни, защото страната ускори сигурността към стратегическата си инфраструктура.

" Отбелязахме, че присъдите против руснаци са политически мотивирани и нямат нищо общо с правилата на справедливото и независимо правораздаване ", акцентират от съветското външно министерство.

Норвегия - главен снабдител на природен газ в Европа, е в повишена бойна подготвеност, след като през последните няколко седмици мистериозни безпилотни летателни апарати бяха видяни наоколо до стратегически обекти, като петролни и газови рафинерии навътре в морето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР