Москва. Президентът на Венецуела Никола Мадуро е законният президент на

...
Москва. Президентът на Венецуела Никола Мадуро е законният президент на
Коментари Харесай

ТАСС: Русия счита Николас Мадуро за легитимен президент на Венецуела

Москва. Президентът на Венецуела Никола Мадуро е законният президент на републиката. Това акцентира прес-секретарът на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, отговаряйки на въпроса дали Москва е подготвена да даде на Мадуро политическо леговище, в случай че изиска, предава TACC .
" Николас Мадуро е законен началник на страната Венецуела, тъй че към този момент считаме този въпрос за несъответствуващ ", сподели Песков.
Говорителят на президента акцентира, че Русия смята за противозаконен опитът за узурпиране на властта във Венецуела от страна на опозицията.
" Смятаме, че опитът за узурпиране на висшата власт във Венецуела е противозаконен и нарушава правилата на интернационалното право ", съобщи представителят на Кремъл. Според него това е восновата на позицията на Руската федерация и по-подробно изказване по този въпрос е направено от съветското външно министерство.
Венецуела не се е обръщала за помощ към Русия, сподели Песков. " Досега не е имало претенции по този въпрос ", съобщи представителят на Кремъл в отговор на въпроса дали Москва сега обмисля благоприятни условия за поддръжка на Венецуела. По негово мнение в този момент не може да се допуска какъв отговор ще даде Руската федерация на Венецуела, в случай че пристигна искане за помощ. " Евентуалните разсъждения тук надали са подобаващи ", изясни Песков.
С същия миг ТАСС осведоми, че президентите на Франция и Еквадор са оповестили, че признават за законен водач на Венецуела ръководителят на доминирания от опозицията парламент, който се разгласи за изпълняващ длъжността президент Хуан Гуайдо, наред с още страни, които по-рано го признаха за законен държавен началник.
Правителството в Никарагуа от своя страна се разгласи изрично в отбрана на президента Николас Мадуро.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР