Москва. Първите партии от най-новите руски автомати АК-12 калибър 5,45

...
Москва. Първите партии от най-новите руски автомати АК-12 калибър 5,45
Коментари Харесай

ТАСС: Новият автомат АК-12 постъпва на въоръжение във въздушно-десантните войски на Русия

Москва. Първите партии от най-новите съветски автомати АК-12 диаметър 5,45 мм са предадени от Министерството на защитата и са постъпили на въоръжение в подразделенията на Въздушно-десантните войски (ВДВ) на Русия, оповестява ТАСС , като се базира на източник от военно—промишления комплекс на страната.
„ Подразделенията на ВДВ ще получат първи за асимилиране новият автомат АК-12, който ще размени стоящите на въоръжение АКС-74 и АК-74М “, съобщи той.
По думите на събеседника на организацията, тази мярка е обвързвана с потребността войските да получат оптимален опит с автомата и да се дефинират тактическите сюжети при неговата приложимост. „ От тази позиция, да се даде АК-12 първо на военнослужещите от ВДВ е логически ход. Натрупаният опит ще бъде прибавен необятно при снабдяването на другите родове и типове войски с АК-12 “, добави източникът.
Той означи, че ВДВ ще употребяват АК-12 с комплект в допълнение съоръжение, в това число лазерно прицелване съветско произвеждане и гранатомети ГП-30.
По-рано бе обявено, че Министерството на защитата на Русия е сключило контракт с концерна Калашников за доставката на 150 хиляди автомата, по 50 хиляди на година за три години, АК-12 и АК-15 в армията, като първите от тях е трябвало да са подготвени през декември 2018 година.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР