Москва отрече обвиненията на Майкрософт, наричайки ги политически игри, информира

...
Москва отрече обвиненията на Майкрософт, наричайки ги политически игри, информира
Коментари Харесай

Москва отхвърли политическите игри на Майкрософт

Москва отхвърли обвиняванията на " Майкрософт ", наричайки ги " политически игри ", осведоми Интерфакс, базирайки се на дипломатически източник.

Американската софтуерна компания заяви, че е разкрила нови съветски дейности за оказване въздействие на частичните избори в Съединени американски щати през ноември.

" Майкрософт " играе политически игри, към момента няма избори, само че към този момент има обвинявания ", разяснява източникът. Той добави, че компанията " не се държи като бизнес състезател, а като прокурор " в този случай.

Компанията е открила, че група хакери, свързани с съветското държавно управление, са основали подправени домейни, свързани с две републикански организации.

Съединени американски щати постановиха нови наказания на пет съветски компании и три лица през юни поради хакерски офанзиви.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че обвиняванията на компанията са безпочвени, оповестява ТАСС.

" От Съединени американски щати ние чухме удостоверение, че не е имало оказване на въздействие на изборите ", означи той и добави, че няма доказателства за интервенция на Русия.

Песков разяснява и друга тематика. Той разкри, че по време на срещата съветският президент Владимир Путин и американският общественик Доналд Тръмп не са обсъждали въпроса за намаляване или анулация на съветските наказания. Представителят заяви още, че президентът на Съединени американски щати не е представял пред Путин някакви условия във връзка с съветските дейности в Украйна и Сирия, които биха довели до анулация на глобите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР