Москва отново ще въведе затваряния заради коронавируса от 28 октомври,

...
Москва отново ще въведе затваряния заради коронавируса от 28 октомври,
Коментари Харесай

Москва влиза в нов локдаун заради коронавируса

Москва още веднъж ще вкара затваряния поради ковид от 28 октомври, съобщи кметът на съветската столица Сергей Собянин на фона на забележителното повишаване на броя на заразяванията и смъртните случаи, свързани с ковид, съобщи Ройтерс.

Собянин сподели, че всички магазини в града ще бъдат затворени от 28 октомври, като се изключи тези, в които се продават артикули от първа нужда, като супермаркети и аптеки.

Баровете и заведенията за хранене ще би трябвало да затворят, само че може да продължат да оферират храна за у дома и да одобряват поръчки за доставки.

Училищата и детските градини също ще би трябвало да преустановят работа.

На театрите и музеите ще бъде позволено да останат отворени, при изискване че лимитират броя на посетителите, които ще би трябвало да носят маски и да показват кюар код от мобилните си телефони, с цел да потвърдят, че са имунизирани или преболедували инфекцията, причинявана от новия ковид.

Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов сподели, че сходни ограничавания ще бъдат въведени в целия район.

Решението беше взето, откакто съветският президент Владимир Путин утвърди през вчерашния ден оповестяване на неработна седмица в страната от 30 октомври до 7 ноември по отношение на ковид и съобщи, че районните управляващи могат да вкарват други ограничавания по своя преценка.

Русия записва през последното денонощие рекордните 1036 смъртни случая и 36 339 нови заразявания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР