Москва очаква официални разяснения от Съединените щати във връзка с

...
Москва очаква официални разяснения от Съединените щати във връзка с
Коментари Харесай

Москва очаква разяснения за намерението на Тръмп за ядрения договор

Москва чака публични уточнения от Съединените щати по отношение на нуклеарното съглашение сред двете страни, от което Вашингтон възнамерява да излезе едностранно.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че не е видял решение на американския президент, а е чул за неговото желание да излезе от контракта.

В момента в Москва е съветникът на Тръмп по сигурността Джон Болтън.

Споразумението за очистване на ракетите със междинен обхват е подписано от Михаил Горбачов и Роналд Рейгън през 1987-ма, в края на Студената война.

Берлин разгласи, че съжалява за решението на Тръмп. Френският президент Еманюел Макрон е подчертал смисъла на контракта в телефонен диалог със стопанина на Белия дом.
 Съединени американски щати заплашват да излязат от контракта за разпродажба на ракети със междинен обхват Съединени американски щати заплашват да излязат от контракта за разпродажба на ракети със междинен обхват
„ Всички, на които е безценен международният мир, би трябвало да се опълчват на желанието на американския президент Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от Договора...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР