Москва обяви, че руските предложения за гарантиране на безопасността й

...
Москва обяви, че руските предложения за гарантиране на безопасността й
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Има сериозна заплаха за мира в региона и НАТО предприема адекватни мерки

Москва разгласи, че съветските оферти за гарантиране на сигурността й допускат извеждане на войските на НАТО от България и Румъния. Темата в " Още от деня " разяснява някогашният министър на защитата Бойко Ноев.

Той напомни, че България не е изпълнила и половината от своите цели и отговорности към НАТО.

" И тук ще се върнем към въпроса за финансирането на защитата, за структурирането на защитата и дали са нужни нови подходи и промени. Това е сериозният въпрос, а не какво е споделило съветското външно министерство за 25 път ".

Според него има сериозна опасност за мира в района и НАТО.

" Българските планиращи органи – военни и политически, вземат участие в този развой. Не може да има никакво подозрение, че България е и ще продължава да бъде пълновръстен член. Ние ще бъдем дейни, казусът е в това, че заради недофинансиране на защитата ние не можем да бъдем толкоз пълноценни членове и заради това в България ще идват непознати самолети и евентуално ще би трябвало да се разположат и други войски, които да пазят нашата сигурност ", сподели Ноев.

Ние би трябвало съществено да се отнасяме към обстановката, само че би трябвало да се отнасяме по-спокойно към пропагандите на Русия. Те доста професионално и поредно отстояват своята позиция, добави той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР