Москва няма да остави без отговор намерението на Обединеното кралство

...
Москва няма да остави без отговор намерението на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Лавров: Доставката за Украйна на боеприпаси с обеднен уран ще доведе до ескалация

Москва няма да остави без отговор желанието на Обединеното кралство да доставя на Украйна снаряди с обеднен уран, се показва в изказване на съветското външно министерство, заяви Си Ен Ен.

" Това решение няма да остане без съществени последствия както за руско-британските двустранни връзки, по този начин и на интернационално равнище, където първичната реакция на многостранните структури към този момент демонстрира цялостно отменяне на проектите на Лондон. Ние няма да оставим сходни дейности без отговор ", се споделя в изказването. Москва предизвести, че сходна военна помощ нарушава нормите на интернационалното право и „ Лондон не би трябвало да не помни, че ще би трябвало да понесе цялостната отговорност “.

Вчера министърът на защитата на Англия съобщи, че Русия " съзнателно се пробва да дезинформира ", защото обедненият уран " е общоприет съставен елемент " за снаряди и няма нищо общо с нуклеарните оръжия. Коментарът на министерството пристигна, откакто Путин предизвести Обединеното кралство да не доставя боеприпасите.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че доставката на муниции с обеднен уран за Украйна ще бъде стъпка към по-нататъшна ескалация на спора.

Според Международната организация за атомна сила обедненият уран е „ доста по-малко радиоактивен
Всичко за Вашата сватба
от естествения уран “. Той се употребява в муниции, предопределени за продупчване на добре бронирани покрития, защото при попадение в задачата ги прави надалеч по-ефективни. /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg