Москва. НАСА е поръчала от руската Ракетно-космическа корпорация Енергия“ техническо

...
Москва. НАСА е поръчала от руската Ракетно-космическа корпорация Енергия“ техническо
Коментари Харесай

РИА Новости: САЩ поискаха от Русия да ремонтира тоалетната на Международната космическа станция

Москва. НАСА е поръчала от съветската Ракетно-космическа корпорация „ Енергия “ техническо обслужване и подмяна на редица детайли в тоалетната на американската част на Международната галактическа станция (МКС), се споделя в годишния доклад на корпорация, предава РИА Новости .
Руската организация напомня, че през 2007 година НАСА е поръчала галактическа тоалетна в Русия на стойност 19 милиона $. Преди това е имало няколко несполучливи опита на американски инженери да основат собствен хигиеничен възел. Тяхната разработка непрекъснато е излизала от строя, след което е било взето решение да се поръча приспособена към американския сегмент на станцията съветска техника.
„ В течение на годината продължи осъществяването на договора с НАСА, предусещащ правенето и доставката на детайли за АСУиК (тоалетно устройство и кабина) за американския сегмент на МКС и съответстващите услуги за интеграцията им в МКС “, се споделя в документа.
Отбелязва се, че след серия договаряния, извършени през 2017 година, съветската корпорация е получила нови поръчки в границите на същия договор.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР