Москва може да поиска обезщетение за щетите, причинени от експлозиите

...
Москва може да поиска обезщетение за щетите, причинени от експлозиите
Коментари Харесай

Русия може да поиска компенсации заради взривяването на „Северен поток“

Москва може да изиска обезщетение за вредите, породени от детонациите на газопроводите " Северен поток " 1 и 2, оповестяват съветски медии, представени от

Тръбопроводите, които свързват Русия и Германия и минават по дъното на Балтийско море, бяха наранени от необясними все още детонации предишния септември, като Москва дефинира тези дейности като акт на " интернационален тероризъм ".

" Не изключваме на по-късен стадий да бъде издигнат въпросът за компенсацията вследствие на детонацията на газопроводите " Северен поток ", сподели в изявление за съветската медия ръководителят на отдела по икономическо съдействие в съветското външно министерство Дмитрий Биричевски.

Той добави, че западните страни се опълчват на квалифицираната от Русия проекторезолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за без значение интернационално следствие на гърмежите на " Северен поток ", написа Българска телеграфна агенция.

" Въпреки това имаме намерение да продължим да настояваме за всеобхватно и транспарантно интернационално следствие със наложителното присъединяване на съветски представители ", сподели Биричевски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР