Москва и Пекин ще засилят практическото си взаимодействие на фона

...
Москва и Пекин ще засилят практическото си взаимодействие на фона
Коментари Харесай

Лавров на Г-20: Позицията на Русия и Китай печели все по-голяма подкрепа

Москва и Пекин ще засилят практическото си взаимоотношение на фона на стратегическата политика на Съединени американски щати и техните спътници да лимитират развиването на двете страни. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на среща с китайския с сътрудник Ван И в коридорите на Г-20, оповестява ТАСС.

Той акцентира, че позицията на Русия и Китай получава все по-голяма поддръжка измежду другите страни.

" За разлика от намерено нападателната политика на Запада, който се стреми да резервира своята привилегирована позиция и владичество на международната сцена, нашата позиция печели все по-голяма поддръжка и благодарност измежду участниците в интернационалните връзки ", означи съветският външен министър.

По негови думи Москва приветства резултата от срещата на върха в Пекин, на която водачите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин разискаха в детайли провокациите пред насърчаването на стратегическото партньорство.

Както означиха нашите водачи, вътрешните запаси на руско-китайските връзки имат голям капацитет, тъй че ние ще продължим значителното развиване на нови форми на съдействие в интерес на нашите страни и нации, без значение от външните фактори, увери Лавров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР