Москва и Берлин се договориха да улеснят изпълнението на големи

...
Москва и Берлин се договориха да улеснят изпълнението на големи
Коментари Харесай

Германия и Русия се договориха за реализацията на „Северен поток-2“

Москва и Берлин се договориха да улеснят осъществяването на огромни взаимни капиталови планове, в това число за построяването на газопровода „ Северен поток-2 “.

Това разгласи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на взаимна конференция в Москва след диалози с немския си сътрудник Хайко Маас, предават информационните организации, представени от "Фокус ".

„ Когато преглеждахме комерсиалните и икономическите въпроси, ние изразихме интерес да задълбочим капиталовото съдействие и да помогнем на нашите компании да извършват огромни планове, включително„ Северен поток-2 “, означи съветският външен министър.

„ Приветстваме настроението на немския бизнес да работи интензивно в Руската федерация, което бе доказано по време на неотдавнашния Петербургски интернационален стопански конгрес, където немският бизнес бе един от най-представените ", добави първият посланик на Москва.

„ Северен поток-2 “ е чисто търговски план, който ще усили енергийната сигурност на Европа и който по никакъв метод не е умислен за да навреди на Украйна “, сподели още Лавров. „ Украинските сътрудници знаят това, срещат се министри на енергетиката, срещат се представители на „ Газпром “ и „ Нафтогаз “.

Има безусловно съответни решения, които ще разрешат да паднат терзанията на тези, които се притесняват за ориста на Украйна, в случай че не се опитат още веднъж да политизират тази тематика, както направи предходният режим в Киев ".

Договорът за пренос на съветски газ през територията на Украйна е подписан през 2009 година и изтича в края на 2019 година Украинската страна неведнъж е заявявала, че не може да одобри настояването на Русия да удължи контракта в предходната му форма и обмисля сюжети при положение на преустановяване на преноса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР