Москва и Анкара договарят доставките на руски изтребители Су-57, заяви

...
Москва и Анкара договарят доставките на руски изтребители Су-57, заяви
Коментари Харесай

Ердоган преговаря с Русия за доставката на Су-57

Москва и Анкара договарят доставките на съветски изтребители Су-57, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от РИА Новости.
" Преговорите не престават. След MAKS-2019, представители на нашите министерства, които работят там, останаха в Русия. Ще действаме, като сложим нашите условия за заем и взаимно произвеждане на масата ", сподели Ердоган пред кореспонденти.

Той добави, че в случай че Вашингтон не промени позицията си по снабдяването на Турция с изтребители F-35, Анкара ще " търси излаз от тази обстановка ".
Ердоган назова снабдяването на противоракетните ракетни системи S-400 основна тематика за съдействие с Русия в отбранителния бранш.

Втората фаза на доставките на S-400 за Турция ще завърши след няколко седмици
" Вярвам, че по-късно, което видяхме на въздушното ревю MAKS, може да има разнообразни покупки в този бранш. Има стъпки, които подхващаме за дронове. Трябва да предприемем защитни ограничения във връзка с нашата отбранителна промишленост. От тази позиция, би трябвало да вземем поради съветските самолети Су-35 и Су-57. Искаме да бъдем страна, която отива да търси пазари за себе си ", добави турският водач.

Миналия вторник президентите на Русия и Турция посетиха интернационалното въздушно шоу MAKS-2019. Те разгледаха експозицията; Ердоган се интересуваше изключително от самолетите Су-35 и Су-57.
Той попита Владимир Путин дали Су-57 към този момент лети и дали може да се купи. Руският водач отговори позитивно и на двата въпроса.

Закупуването на Анкара от съветската зенитна ракетна система S-400 провокира скандал сред Турция и Съединени американски щати. Вашингтон изиска да се откаже от договорката и в подмяна да придобие комплекси Patriot. В противоположен случай Съединени американски щати не изключиха опцията да забавят или даже да анулират продажбата на най-новите изтребители F-35 в Анкара. Турция отхвърли да прави отстъпки.

В края на юли Доналд Тръмп съобщи, че не упреква Анкара за закупуването на съветските системи за противовъздушна защита, само че най-новите изтребители F-35, предопределени за нея, могат да бъдат продадени на други страни.
Участието на Турция в програмата F-35 бе лимитирано.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР