Москва. Грубиянските заявление на американския президент Джо Байдън по адрес

...
Москва. Грубиянските заявление на американския президент Джо Байдън по адрес
Коментари Харесай

Москва предупреждава: Ако няма разяснения и извинения от Байдън, изтеглянето на посланика няма да е последната реакция на Русия

Москва. Грубиянските заявление на американския президент Джо Байдън по адрес на съветския водач Владимир Путин неизбежно ще се отразят отрицателно на двустранните връзки, а привикването на съветския дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов за съвещания в Москва може да не е последната реакция на Москва, в случай че от американска страна не последват извинения. Това мнение изрази в четвъртък заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачов, представен от ТАСС .

„ Подобни изказвания са неприемливи при всевъзможни условия и неизбежно внезапно изострят двустранните ни връзки. Отзоваването на съветския дипломат от Вашингтон в Москва за съвещания е бърза, съответна и само вярна реакция в такава обстановка. Американската страна. Подозирам, че няма да е последната, в случай че не последват уточнения и извинения от американската страна “, написа Косачов във „ Facebook “.

Той напомни, че преди този момент Байдън в телевизионно изявление отговори утвърдително на въпроса на публицист дали счита съветския президент за палач. „ Това е вододел. Всички упования за новата политика на новата администрация на Съединени американски щати във връзка с Русия са в канала от това грубиянско изказване “, сподели сенаторът.

Той акцентира, че „ сходни оценки по принцип не са възможни от устата на общественик от подобен сан “.

В същото време Косачев означи, че тази позиция е заета от президента на страната, „ която съгласно експертни оценки хвърля бомба на всички места на планетата на всеки 12 минути “. „ В резултат от 2001 година над 500 хиляди души са починали от дейностите на Америка. Можете ли да коментирате това, господин Байдън? “

По-рано Байдън съобщи в изявление за телевизия ABC, че съветското управление ще би трябвало да „ заплати цената “ по отношение на опитите на Москва за интервенция в американските избори.

В изказване, оповестено в сряда във „ Facebook “, съветското посолство във Вашингтон съобщи, че съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов ще отлети за съветската столица на 20 март, с цел да организира съвещания по двустранните връзки. В сряда уебсайтът на съветското външно министерство разгласява коментар на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова, в който се показва, че Антонов е бил поканен в Москва за съвещания, с цел да се дефинират способи за възстановяване на двустранното съдействие сред Съединени американски щати и Руска федерация.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР