Москва. Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия издирва членове

...
Москва. Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия издирва членове
Коментари Харесай

ТАСС: Украински диверсанти са прекъснали електропроводи от Курската АЕЦ

Москва. Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия търси членове на украински диверсионни групи, които са прекъснали с следващи гърмежи електропроводи от АЕЦ Курск. Това оповестиха пред ТАСС във вторник от Центъра за връзки с обществеността ФСБ.

„ В Курчатовския регион на Курска област на 4, 9 и 12 август украински диверсионни групи взривиха шест кули на високоволтови електропроводи (110, 330 и 750 kV), посредством които Курската АЕЦ доставя сила за промишлени уреди, превоз, животоподдържане, обществена инфраструктура и популацията както на района, по този начин и на прилежащите области на страната “, декларират от ведомството.

„ Тези дейности на диверсанти доведоха до разстройване в софтуерния развой на работа на атомната електроцентрала “, означават от ФСБ.

Главното следствено ръководство на Руската федерация образува наказателни каузи по част 2 на член 205 („ Терористично нахлуване “) от Наказателния кодекс на страната.

От Министерство на вътрешните работи на Русия и ФСБ, взаимно с „ Росгвардия “, са подхванали ограничения за подсилване на сигурността на нуклеарните уреди.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР