Москва е възмутена и шокирана от факта на изгонването на

...
Москва е възмутена и шокирана от факта на изгонването на
Коментари Харесай

Руската църква затваря, Захарова си къса ризата

Москва е възмутена и шокирана от обстоятелството на изгонването на свещеници от Руската православна черква (РПЦ) от България, София цели спиране на връзките сред православните църкви на двете страни. Това се споделя в коментар на говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, оповестен на уеб страницата му.

  " Възмутени и шокирани сме от обстоятелството на случилото се “, означи дипломатът. 

Това за следващ път демонстрира, че настоящето управление на България дефинитивно е поело по пътя на разрушение освен на политическите контакти сред страните, само че и на културно-хуманитарните връзки сред нашите нации. Сега задачата е да се скъсат връзките сред сестринските Руска и Българска православна черква, братските връзки сред съветския и българския народ ”.

Захарова уточни още, че „ отговорността за бързата деградация на двустранните връзки сред Русия и България е напълно на българската страна “.

Руската черква ще затвори, а оповестените от ДАНС за шпиони духовници от храма, са били откарани от българските миграционни управляващи в кола с решетки на прозорците, с цел да си съберат нещата от храма, а оттова да бъдат превозени до границата със Сърбия, където ще бъдат оставени, заяви още Захарова.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg