Москва е категорична – изгонването на руските дипломати от България

...
Москва е категорична – изгонването на руските дипломати от България
Коментари Харесай

Шпионският скандал ще навреди на отношенията ни, предупреди Москва


Москва е безапелационна – изгонването на съветските дипломати от България ще навреди на двустранните връзки. Припомняме, че през вчерашния ден от Министерство на външните работи оповестиха за личност нон-грата двама чиновници на съветското посолство, които са упрекнати в шпионаж. На 23 септември съветник-посланикът в посолството на Русия в София Михаил Барилович беше извикан в Министерството на външните работи, където му беше връчена вербална нота за оповестяване на личност нон грата на двама чиновници на Търговското посланичество на Русия в България.

Обявяването на двама чиновници на съветското комерсиално посланичество в София за личност нон грата ще навреди на двустранното съдействие, се споделя в публикувана през днешния ден позиция на Министерството на външните работи на Русия.

„ Изразяваме страдание поради решението на публична София да разгласи чиновниците на комерсиалното посланичество на Русия в България за личност нон грата на съображение на измислени обвинения”, акцентират от министерството. Тези дейности ще се преглеждат като тенденциозен опит да се навреди на градивното руско-българско съдействие, се споделя още в позицията.

От външно министерство допълниха, че ответните ограничения ще бъдат оповестени по-късно.

В известие от съветското посолство се акцентира, че от българска страна „ не са били предоставени доказателства, че двамата дипломати осъществявали активност, несъвместима с техния статут “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР