Москва доброволно разшири действието на Договора за стратегическо нападателно въоръжение

...
Москва доброволно разшири действието на Договора за стратегическо нападателно въоръжение
Коментари Харесай

Русия въведе хиперзвуковата система Авангард в обхвата на Договора за СТАРТ

Москва непринудено разшири действието на Договора за стратегическо нападателно въоръжение до хиперзвуковата система " Авангард ". Това сподели за РИА Новости Владимир Ермаков, шеф на Департамента за неразпространение и надзор на оръжията на Министерството на външните работи.

" Това беше направено в дух на благосклонност, макар редица зародили правни въпроси, в това число по отношение на неконструктивните подходи на Съединени американски щати за надзор върху такива системи. Тези въпроси занапред следва да бъдат решени. Като цяло ние сме отворени за разискване на този въпрос в многостранни формати ", ообяви Ермаков.

Външният министър Сергей Лавров разгласи в средата на ноември, че Русия е подготвена да вземе поради системите " Авангард " и " Сармат " в Договора за СНВ, само че " Посейдон ", " Буревестник " и редица други не попадат в обсега на този документ.

Договорът START III сред Русия и Съединени американски щати влезе в действие на 5 февруари 2011 година Той планува понижаване от двете страни на техните нуклеарни арсенали за седем години до подобен брой, че той да не надвишава 700 междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети на подводници и тежки бомбардировачи, както и 1550 бойни глави и 800 разгърнати и неразгърнати пускови установки.

START III е единственият деен контракт за ограничение на оръжията сред Русия и САЩ; той изтича на 5 февруари 2021 година

Владимир Путин разгласи основаването на " Авангард " през март 2018 година Според него системата е способна на междуконтинентални полети в плътните пластове на атмосферата с хиперзвукова скорост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР