Москва. Британският колумнист Едуард Лукас в анализа за британския вестник

...
Москва. Британският колумнист Едуард Лукас в анализа за британския вестник
Коментари Харесай

The Times: Какво иска Владимир Путин от срещата си с Доналд Тръмп

Москва. Британският колумнист Едуард Лукас в разбора за английския вестник The Times написа за подготвяната среща сред президентите на Русия и Съединени американски щати, Владимир Путин и Доналд Тръмп, и задачите сложени пред съветския президент. Агенция „ Фокус “ показва материала без редакторска интервенция.

Британските шпиони и кодоразбивачи се пробват да разшифроват игровия проект на Владимир Путин в подготовката до срещата си с Доналд Тръмп през идващия месец. Ако имат шанс, ще открият нещо сходно:
От: Аналитичен отдел, президентска администрация
Уважаем Владимир Владимирович!
Позволете ни да опресним вашата памет за най-хубавия метод, който да поемете на вашата среща с президента Тръмп, в светлината на нашия проект да обезвреждаме алианса НАТО.
Започнете с екстравагантна прослава за неговото водачество във възобновяване на връзките на високо равнище с Русия, контрастиращо с неефективността на неговия предходник. Господин Тръмп има неограничен вкус за критикуване на Барак Обама, тъй че направете това съществена тематика във вашите полемики.
Скептицизма на американския водач към НАТО е добре прочут, по тази причина започнете с изразяването на благосклонност към бремето, което американският поданик би трябвало да носи в субсидирането на защитата на европейските съдружници, които са неблагодарни и вражески. Споменете комерсиалните дефицити и несъразмерните европейски обществени разноски в един мирис – връзката е стопански нелепа, само че тя ще допре недопечен нерв. Посочете, че поддържането на американски бази в Европа е скъпо и че парите ще бъдат по-добре изхарчени за бази в Съединени американски щати.
Тогава, отбележете че Русия също носи несправедливи товари. Това ще завърти диалога фино към тематиката със глобите. Посочете, че тези ограничения костват на Съединени американски щати облаги, работни места и налози. Износът към Русия се е преполовил от 2013 година, годината преди нашите доброволци освободиха елементи от Украйна. Може да кажете на президента, че Европейските страни не последваха глобите, тъй че Съединени американски щати, още веднъж, носят незаслужено задължение. Това, несъмнено, не е правилно: Европейски Съюз търгува много с Русия, тъй че глобите ще ги наранят повече, само че господин Тръмп няма да забележи.
Не очаквайте неотложен напредък: президентът има малко власт да вдигне глобите (които са наложени най-много от Конгреса), само че той може да ги подрине като ги назова безсмислени. Това ще помогне за отслабването на Ангела Меркел. Германският канцлер намира за всеки по-трудно да държи Европейски Съюз в линията на глобите, изключително новото италианско държавно управление, което съдържа едни от най-полезните ни активи.
Тези точки ще приготвят господин Тръмп за по-важните договаряния върху сигурността. Неговата администрация беше досадно устойчиво в първите си 500 дни. Тя продаде смъртоносни оръжия на Украйна и укрепи американското военно наличие в Европа: Балтийските страни и Полша. Нашият първи приоритет е да отвръщаме тази ескалация. Предложете заледяване на военните учения (наречете ги „ военни игри “) от двете страни на границата. Обяснете, че тези учения са скъпи и че рискуват да се трансфорат в същински спор.
Нищо от това не е правилно, само че в случай че той поеме даже един устен ангажимент по тези линии, изгодите за нашата страна ще са големи. Способността на НАТО да пази своите най-предни страни към този момент е под въпрос. Те се нуждаят от повече извършения, не по-малко.
При това, неучастието на Съединени американски щати в плануваните маневри ще хлътнал морал и правоспособност в съюзните страни. На доктрина, те могат да проведат ученията сами, само че резултатите ще наподобяват оскъдни и ще подчертаят неналичието на американска поддръжка. Най-важният удобен въпрос пред НАТО е подобряването на способността за укрепване на Европа от Съединени американски щати в тази ситуация на рецесия. Това изисква огромни вложения в логистика и доста трениране. Замразяването на ученията ще осакати сходни старания.
Нашата страна на договорката ще наподобява незадълбочено безапелационна. Можем елементарно да прекратим ученията да нашата граница и да ги организираме другаде в Русия. Поради тази причина предложете той да натисне други членки на НАТО, най-основно Германия и Англия, да изтеглят силите си от фронтовата линия. Дори предлагането на това ще сътвори неустановеност, която можем да експлоатираме. Нашата дарба да местим огромни въоръжени обединения на дълги дистанции за малко време значи, че можем елементарно да обещаем или използван изплъзване. Може да бъдем на границата за няколко часа. На НАТО ще са нужни седмици.
Ако президентът наподобява благосклонен, извадете ласкателството. Той към този момент има вяра, че е решил севернокорейския проблем единствено посредством чистата мощ на своята персона. Сега той може да е индивидът избегнал Трета международна война и донесъл мир на Европа.
Към този миг може да се обърнете към Украйна. Наблегнете на корупцията в страната и неприятното държавно управление и го поздравете за това че го загатна по време на срещата на Г7 в Канада. Обяснете, че милиарди долари от американска задгранична финансова помощ се хабят тук. Попитайте иронично за какво Съединени американски щати желаят да са благосклонни към слаба страна, когато могат да бъдат другари със мощна такава. Подчертайте размера на Русия – три пъти по-голяма от Украйна като население, 30 пъти по-голяма като територия.
Отбележете с подигравка, че Г7 е бил неуспех и предложете вместо това Съединени американски щати да участват на срещата с Русия и Китай в нов интернационалните конгрес, Г3. Това ще постави завършек на усещанйето на Съединени американски щати като водачи на международните демокрации и ще помогне за основаването на нов интернационален ред основан върху силовите връзки, вместо върху върховенството на закона. Имайки поради дълбоките разлики сред Съединени американски щати и Китай, ние ще сме в добра позиция да пожелаваме висока цена от двете страни в договарянията в това ново тяло.
Нашата съществена цел на срещата през идващия месец и на нашата политика като цяло е да подсилим порочния кръг на намаляващото доверие и увеличаващата се фрагментация в Запада. Това до момента съумя оттатък нашите най-високи упования и ние решително предричаме приемлив излаз.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР