Москва/Берлин/Париж.Русия, Франция, Германия и Украйна заявиха, че ще проучат възможностите

...
Москва/Берлин/Париж.Русия, Франция, Германия и Украйна заявиха, че ще проучат възможностите
Коментари Харесай

Bloomberg: Русия и европейските сили са се споразумели да интензифицират мирния диалог за Източна Украйна

Москва/Берлин/Париж. Русия, Франция, Германия и Украйна обявиха, че ще проучат опциите за интензифициране на напредъка по мирния проект за Източна Украйна, за да бъде преустановен спорът, който стана подбуда за антируските наказания, предава Bloomberg .
Лидерите на държавните управления на четирите страни приветстваха Великденското помирение, което влиза в действие в петък и приканиха интернационалните наблюдаващи да бъдат позволени до линията на прикосновение, с цел да потвърдят, че то работи, написа в взаимно изказване, оповестено в Париж и Берлин в четвъртък.
Четирите страни дават обещание „ през идващите месеци да търсят разновидности за ускорение на използването “ на Минските съглашения, в които са планувани политически и военни ограничения за преустановяване на спора сред държавното управление в Киев и про-руските сепаратисти, както ги дефинират от Bloomberg. Освен това от европейските столици приканват за продължаването на обмена на пандизчии.
Американската организация напомня, че немският канцлер Ангела Меркел е декларирала на 12 март, че европейските наказания против Русия могат да бъдат „ разисквани “, в случай че се реализира „ важен напредък “ в Източна Украйна.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР