Московският градски съд отказа да освободи Алексей Навални, отхвърляйки искането

...
Московският градски съд отказа да освободи Алексей Навални, отхвърляйки искането
Коментари Харесай

Московски съд отхвърли искането на ЕСПЧ Навални да бъде освободен |

Московският градски съд отхвърли да освободи Алексей Навални, отхвърляйки настояването на Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ), заяви ТАСС. 

На 2 февруари Московският съд размени условната присъда на опозионния водач Алексей Навални с ефикасна присъда за период от 3 години и 6 месеца, след което беше изпратен в колония.  Последваха апели от редица западни водачи, правозащитни организации, както и апелът на Европейски съд по правата на човека Навални да бъде неотложно освободен. Тогава съветското министерство по правораздаването дефинира настояването като невероятно.

Днес и Московският съд отхвърли настояването на съда в Страсбург с аргумента, че " Европейски съд по правата на човека не е висшестояща правосъдна инстанция за правосъдната система на Руската федерация и няма право да дава на съветските съдилища наложителни за осъществяване инструкции ", както и че апелът на Европейски съд по правата на човека е " в действителност послание към държавното управление на  Русия, а не към съдилищата ". 

Московският градски съд не е открил нарушавания на Конвенцията за правата на индивида и главните свободи при замяната на присъдата на Навални от условна в ефикасна. Според отбраната на опозиционера освен това са били нарушени член 6 (за правото на обективен правосъден процес) и член 7 (за наказване, основаващо се извънредно на закона).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР