Московски съд осъди на година и половина ограничаване на свободата

...
Московски съд осъди на година и половина ограничаване на свободата
Коментари Харесай

Пореден удар по Навални и обкръжението му

Московски съд осъди на година и половина ограничение на свободата Любов Собол, правист на Фонда за битка с корупцията. Фондът, основан от известния опозиционер Алексей Навални, е приет в Русия за задграничен сътрудник и екстремистка организация.

Съдът призна Любов Собол за отговорна в нарушение на санитарните стандарти на противозаконна акция през януари тази година. През обществените мрежи тя е призовавала хората да излязат на забранен от управляващите протестен протест, като по този начин е основан риск от заразяване на участниците с ковид.

В хода на процеса са били разпитани участници в демонстрацията, служители на реда и лекари.

Пред съда Собол не е признала виновност, а юристът ѝ е показал умозаключение от лингвист, че в изявленията ѝ няма апел за нарушение на ограниченията против епидемията.

Собол съобщи, откакто стана ясно решението на съда, че ще бъде следена благодарение на електронна гривна на крайници. Тя няма право да напуща дома си сред 10 вечерта и 6 сутринта, както и да пътува отвън Москва без позволение. Ако не съблюдава рестриктивните мерки, може да бъде наложено и по-строго наказване.

В момента на разгласяването на присъдата опозиционната активистка беше изведена от съда за друго нарушаване - снимане на съвещанието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР