Мощният тайфун Хагибис, който се изви над територията на Япония

...
Мощният тайфун Хагибис, който се изви над територията на Япония
Коментари Харесай

Тайфунът в Япония доведе до промяна в състезателния уикенд от Формула 1

Мощният ураган " Хагибис ", който се изви над територията на Япония докара до промени в спортния уикенд от Формула 1. Заради заплаха от неприятното време, мощни дъждове и ветрове със скорост над 100 км/ч уредниците взеха решение да реалокират квалификацията от събота в неделя. Тайфунът към този момент провали мачове от международното състезание по ръгби.

Пистата " Сузука " ще остане напълно затворена в съботния ден, като няма да се организира и третата свободна подготовка на японското трасе.

Квалификацията ще бъде в неделя в 10 часа локално време (4 часа българско). Това ще бъде единствено четири часа преди старта.

" В резултат на атмосферните условия и на следствията, които ще има от тайфуна " Хагибис " взехме решение всички интензивности на пистата " Сузука " в неделя да бъдат прекратени. Решението среща цялостна поддръжка на ФИА и Формула 1 ", споделиха от Японската автомобилна федерация (JAF), които са уредник на конкуренцията.

Това е трети случай през последните 20 години, в които неприятното време в Япония води до смяна в програмата. През 2004 и 2010 година още веднъж квалификацията беше преместена за неделя.

Стартове на " Сузука " се организират от 1987 година, като първите две надпревари за Гран при на Япония (1976 и 1977 г.) са на пистата " Фуджи ". Надпреварата в неделя ще бъде 31-а на " Сузука ", като с шест победи е Михаел Шумахер. Люис Хамилтън има пет победи за Гран при на Япония, само че първата от тях през 2007 година беше на " Фуджи ".

В петък се организираха двете свободни тренировки на " Сузука ", в които преобладаваха водачите на " Мерцедес " Валтери Ботас и Люис Хамилтън, окупирайки първите позиции. В първата подготовка финландецът беше най-бърз с време от 1:28.731 минути. Световният първенец Хамилтън беше по-бавен с едвам 76 хилядни.

 Тайфунът в Япония докара до смяна в спортния уикенд от Формула 1
© Reuters

Трети на близо секунда се подреди Себастиан Фетел с " Ферари ".

Във втората подготовка Ботас смъкна още една секунда от достижението си и записа 1:27.785 минути. Хамилтън остана втори на една десета, пред Макс Верстапен, който изостана с 0.281 сек. Във втората подготовка разликите бяха по-малки, а водачите на " Ферари " бяха пети и шести, като водещите състезатели се събраха в по-малко от шест десети.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (525)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР