Мощни компактни фотоапарати, умело замаскирани като 5G смартфони - по

...
Мощни компактни фотоапарати, умело замаскирани като 5G смартфони - по
Коментари Харесай

Xiaomi показва лидерски амбиции с новата си 13-та серия

Мощни компактни фотоапарати, ловко замаскирани като 5G смарт телефони - по този метод Xiaomi вижда флагманските си модели през 2023 година Европейската премиера на новите 13 Pro, 13 и 13 Lite се състоя на Mobile World Congress в Барселона, като китайският производител избра точно най-големия конгрес на промишлеността за събитието, тъй като счита, че може да предложи на потребителите нещо, което конкуренцията няма.

Xiaomi 13 Pro е първият всеобщо наличен модел на компанията, който е оборудван с 1-инчов 50-мегапикселов датчик и оптика от немския производител на фотографска техника Leica. Стабилизираният 23-милиметров (35 мм еквивалент) обектив е с F1.9 светлосила, като той може да се употребява и за снимането на 8K видео.
 Xiaomi и Leica Camera създават общ смарт телефон
Xiaomi и Leica Camera създават общ смарт телефон

Третият по величина производител на смарт телефони готви смяна в мобилната снимка

Големият датчик дава опция за двойно приближение без загуба на качество, а за повече е разполагаем 75-милиметров (35 мм еквивалент) нормализиран обектив с различен 50-мегапикселов датчик и необятна бленда. За по-различна вероятност има и модул с 14 мм (35 мм еквивалент) оптика и още един датчик с 50 мегапиксела.
 Защо Xiaomi редуцира 10% от чиновниците си
Защо Xiaomi редуцира 10% от чиновниците си

Случващото се в компанията може да ни каже доста за китайската стопанска система, само че и за процесите в tech бранша

Всеки от тях може да се употребява с цялостна резолюция за фрагменти с висока подробност при положително осветяване или като универсална 12,5-мегапикселова камера при всевъзможни условия.

За обработката на голямото количество образна информация се грижи процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 с 12 GB оперативна памет. Снимките могат да се преглеждат на 6,73-инчовия AMOLED екран със 120 Hz периодичност на освежаване и HDR сертификация. Батерията е с потенциал от 4820 mAh и 120-ватово бързо зареждане.

Xiaomi 13 е с малко по-малък екран (6,36 инча), който резервира множеството от характерностите на топ флагмана. Процесорът е същият, като разликата само е, че базовият модел е с по-малко RAM - 8GB.

По-голямата разлика е в камерите. Тук главният модул е още веднъж 50-мегапикселов, само че с по-малки пиксели и по-различен обектив. Zoom камерата е с 10-мегапикселов датчик, а ултраширокоъгълната е с по-малък ъгъл на виждане и 12 мегапиксела.
 Шефът на Xiaomi изясни за какво употребява iPhone
Шефът на Xiaomi изясни за какво употребява iPhone

Признанието на Лей Джун провокира вълна от мнения в обществените мрежи

И при двата модела фотографските системи носят наименование от номенклатурата на Leica - Vario-Summicron, както се назовават фотографските обективи с изменчиво фокусно разстояние на немската компания.

Xioami 13 Lite няма общо с горните два смарт телефона. В огромната си част той е основан на продавания отвън Европа модел Civi 2, само че с някои промени още веднъж в камерите. Азиатският модел има 50-мегапикселова съществена камера от висок клас в комбиниране с 20-мегапикселов ултраширокоъгълен модул и двойна 32-мегапикселова система за селфита с друг ъгъл на виждане. Европейският е с добре познатата от последните 3 години (и най-малко три дузини смарт телефони от междинен клас на всички производители) 8-мегапикселова камера за широкоъгълни фотоси и единствено една функционална камера в екрана - другият обектив е датчик за дълбочина, който би трябвало да оказва помощ при снимането на потрети. В допълнение има и 2-мегапикселова камера с макро обектив с 3 лещи.
 Снимка 608332
Източник:

Устройството е едно от първите на Стария континент, което работи с процесора от междинен клас Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, а екранът е 6,55-инчов закривен AMOLED с висока периодичност на освежаване.

На какви цени идват у нас?

В България смарт телефоните от серията Xiaomi 13 ще бъдат налични в продажба от 13 март, като особено за българските консуматори ще се оферират до 31 март в комплект със смарт гривна - Xiaomi Smart Band 7 за модела от междинен клас и Xiaomi Smart Band 7 Pro за флагманите.
Xiaomi 13 Pro се предлага в два цвята: Ceramic Black, Ceramic White и ще бъде наличен с 12GB+256GB на целесъобразна цена 2549 лева. Xiaomi 13 се предлага в два цвята: Black, Flora Green и ще бъде разполагаем с 8GB+256GB на целесъобразна цена 1949 лева. Xiaomi 13 Lite също се предлага в три цвята: Lite Blue, Lite Pink, Black и ще бъде разполагаем с 8GB+128GB на целесъобразна цена 999 лева.
Видимо и по характерности, и по цена трите смарт телефона са директни съперници на известни модели на Samsung. Xiaomi 13 е сред Galaxy S23 и S23+ като размери и е малко по-евтин от по-големия от двата. Xiaomi 13 Pro се цели в най-мощния модел на Samsung - Galaxy S23 Ultra. Xiaomi 13 Lite е по-мощен от наличните на пазара модели от междинен клас от A серията на Samsung, само че се чака скоро корейската компания да извади новия A54, който евентуално ще е на сходна цена.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР