Мощната експлозия в традиционен бар в Северна Япония, при която

...
Мощната експлозия в традиционен бар в Северна Япония, при която
Коментари Харесай

Изтичане на газ може да е причинило експлозията в японски бар в Сапоро

Мощната детонация в обичаен бар в Северна Япония , при която през вчерашния ден бяха ранени десетки хора, може да е била провокирана от приключване на газ , оповестиха локални медии, представени от ДПА.

Около 42 души пострадаха при детонацията, станала късно нощес в заведението в град Сапоро, столица на северния остров Хокайдо. Един от ранените е в тежко положение. Дървената постройка , в която се помещавали също организация за недвижими парцели и клиника, е изцяло разрушена.

Специалист по сигурността на газовите съоръжения, посетил мястото, сподели, че извън, до ресторанта и организацията за недвижими парцели, имало бутилки с пропан, а тръбите за газа били развалени при гърмежа , съобщи осведомителната организация Киодо, представена от ТАСС. Експлозията счупила стъклата на прозорците на близките къщи и заведения за хранене.

Възможно е гърмежът да е породен от употребявани газови бутилки за готварска печка. По данни на правоохранителните органи в едно от помощните пространства на ресторанта имало над 100 употребявани газови бутилки, готови за утилизация .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР