Мощната дизайнерска машина идва у нас през септемвриОсновият екран на

...
Мощната дизайнерска машина идва у нас през септемвриОсновият екран на
Коментари Харесай

Тъчпадът става скринпад в ZenBook Pro 15

Мощната дизайнерска машина идва у нас през септември

Основият екран на ZenBook Pro 15 остава свободен за работа с обекта, а менютата се изнасят на дребния екран

Тъчпадът към този момент не е просто сензорна плочка за жестове посредством допиране, а е истински сензорен екран в новия Asus Zenbook Pro 15. С размера на смартфон-дисплей, скринпадът играе ролята на второстепенен екран за експертите, работещи с графични приложения и за всички, които имат потребност от повече екранно пространство.

Скринпадът е IPS-базиран, с размер 5,5 инча и резолюция 1920×1080. Малкият екран може да се употребява като меню за пускане на приложения, за калкулатор, за календар, за числова клавиатура и така нататък Много комфортна е тази нова композиция за фотографи, дизайнери и всички, които работят с тежки графични приложения – при тях главният екран може да се освободи от менюта и принадлежности, които всекидневно експертите се чудят по какъв начин да изтикат встрани, с цел да виждат основния обект на графична обработка.

Малкият сензорен екран може да се употребява и за гледане на видео. „ Например, можете да гледате онлайн футболен мач с обичания си тим, без да спирате да работите – въпреки че не знам какво би споделил шефът ви за това ”, разяснява Саша Пантелич – маркетинг управител на Asus за района.

Скринпадът разпознава приложението на главния екран и съответните характерни знаци и жестове за него. Това го прави в действителност функционален. Asus е работила дружно с  Microsoft за интеграцията на Office с новия скринпад, тъй че той добре борави със характерни компанди за Word, Excel и PowerPoint. Наред с това Asus предлага и развойни принадлежности за разработчиците на софруер, тъй че да могат да интегрират приложенията, които основават, с функционалността на скринпада.

Саша Пантелич, маркетинг управител на Asus за района, показа в София вълнуващия нов артикул на компанията – ZenBook Pro 15

„ Имаме инструмент за разработчиците, с който те могат да основават характерни скринпад-приложения – да вземем за пример за стратегиите за фото- и видеообработка. Така основият екран остава свободен за работа с обекта, а менютата се изнасят на дребния екран ”, изясни Пантелич.

Трябва да е ясно, че тази иновация е към момента в доста ранен стадий и занапред ще се развива и усъвършенства, означи още Пантелич на конференция пред българските публицисти. Следваща версия на скринпада ще поддържа и работа със стилус, което е още едно улеснение за графичните експерти.

Новота машина бе оповестена пред света за първи път преди две месеца. Тя ще се появи в България при започване на септември, увери Иван Маников – представител на Asus у нас.

ZenBook Pro 15 е впечатляваща машина освен поради своя скринпад. Компютърът има дебелина 18,9 мм, т.е. това е едно фино и елегантно устройство. Разчита на мощни процесори Intel Core i9-8950HK, Core i7-8750H или Core i5-8300H. Тънки рамки ограждат неговия 15,6-инчов 4K (3840×2160) екран. Цветовете са наситени, а ръководството им е съобразено с работата на възможните графични експерти. ZenBook Pro предлага 132% покритие на цветовата палитра sRGB и 100% покритие на Adobe RGB.

ZenBook Pro 15 е впечатляваща машина освен поради своя скринпад

Вградените носители на данни могат да имат потенциал 1TB или 512GB PCIe SSD, или пък 512GB или 256GB SATA SSD. За лесна работата на експертите е вградена графика Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB. Паметта обаче е до 16 гигабайта, което на някого може и да се стори не напълно досатъчно за сходна мощна машина.

Иновацията на Asus – скрипнадът – не лишава потребно пространство от преносимия компютър и моделът идва с пълноценна клавиатура. Въпреки, че е много тъничък, преносимият компютър дава обещание съгласуваност, която ще се понрави на множеството експерти: портове 2xUSB Type-A, 2xUSB 3.1, HDMI 1.4 и MicroSD картов читател. Батерията от 71 ватчаса би трябвало да обезпечи самостоятелна работа от близо 10 часа.

Охлаждането на ултратънкия компютър е също на равнище. То се реализира от система с два вентилатора, проектирани по този начин, че да работят при най-малък звук. Вместо да чува тон от перките, потребителят ще се радва единствено на звука на вградените колонки harman/kardon.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР