Мощен взрив разтърси района на морското пристанище в Бейрут близо

...
Мощен взрив разтърси района на морското пристанище в Бейрут близо
Коментари Харесай

Два мощни взрива на пристанището в Бейрут близо до българското посолство

Мощен гърмеж раздруса региона на морското пристанище в Бейрут покрай ливанската военноморска база. Експлозията е раздрусала жилищните региони на ливанската столица. Някои жилища и офиси са развалени, оповестява ТАСС.
 
 Взривът в Бейрут БГНЕС

По предварителни данни десетки хора са ранени и има и доста жертви. Ливанският министър председател разгласи за на следващия ден ден на печал в страната

Причините за детонацията към момента не са открити.

Телевизионният канал Al Hadath не изключва, че на територията на морското пристанище е нанесен ракетен удар. Al Mayadeen TV заяви, че детонацията е станала в склад за пиротехника.
 
Big explosion in.. *Lebanon Bombed!! This is very big and very serious!!
— Sumit Awasthi (@awasthis)

Няма данни за потърпевши български жители при гърмежа през днешния ден в ливанската столица Бейрут, оповестиха в това време от Министерството на външните работи (МВнР).
 
Взривът е станал в регион, близо до посолството ни в Бейрут . По информация на дипломатическата ни задача няма потърпевши измежду чиновниците в посолството. По постройката му има минимални вреди – счупени прозорци.
 
 Взривът в Бейрут БГНЕС

Съпругата и дъщерята на ливанския министър председател Хасан Диаб са ранени при мощната детонация в Бейрут. Това заяви телевизионният канал Ал Арабия. Според него измежду ранените има и няколко съветници на ръководителя на кабинета.

Нанесени са и вреди на президентския замък Баабда в ливанската столица . Взривната вълна е развалила голям брой здания, в това число съветското и българското посолство.
Мощна детонация избухна в региона на морското пристанище Бейрут покрай ливанската военноморска база. Фасадите на няколко здания, ситуирани наоколо до пристанището, са срутени, жилищни здания и офиси са развалени. Телевизионният канал оповестява за стотици ранени при детонацията, а по предварителни данни минимум 10 души са починали. Пожарът в пристанищната зона към момента не е сподавен.

BREAKING: Massive explosion rocks Beirut; reports of many injured
— Xavi Ruiz (@xruiztru)

Белият дом деликатно следи обстановката към детонацията в ливанската столица. Това съобщи пресслужбата на президента на Съединени американски щати Кейли Макинани на брифинг.

Генералният секретар на ливанската партия Катаеб, Низар Наджарян , е станал жертва на детонацията в Бейрут. Телевизионният канал Ал Арабия разгласи това на своята страница в Twitter.

Партията е част от парламентарното болшинство, обединението „ 14 март “, съперници на алианса воден от „ Хизбула “ и Свободното патриотично придвижване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР