Мощен скандал в Столичния общински съвет изригна след като изненадващо

...
Мощен скандал в Столичния общински съвет изригна след като изненадващо
Коментари Харесай

Скандал в градския парламент на София след като Борисов отстрани Елен Герджиков

Мощен скандал в Столичния общински съвет изригна откакто изненадващо във вторник ръководителят му, а в сряда, тъй като не дал отговор на рецензиите на опозицията, че столичният градски съвет е. Очаквано, още на първото съвещание след оставката този четвъртък от ГЕРБ предложиха изключителна точка в дневния ред, с която оферират общинският консултант Георги Георгиев да заеме мястото на Герджиков. На ръба на процедурните правила, в ранния следобед Георгиев бе определен за ръководител на СОС. Във вота не взеха присъединяване общинските съветници от Демократична България и самостоятелният консултант Борис Бонев.

От Демократична България оповестиха, че ще апелират избора. Мотивът на групировката е, че по процедура всички зам.-председатели на СОС е трябвало да са подкрепили взаимно изключителната точка за избор на нов ръководител. Представителят на " Демократична България " Борислав Игнатов обаче не е подписал документа. Освен това се оказа, че заместник-председателят от " Патриоти за София " Борислав Иванов е подписал и внесъл предлагането сутринта преди сесията на СОС, а не както настояват от ГЕРБ, че то е импортирано ден по-рано, прецизираха от " Демократична България ".

Борис Бонев: Групата на ГЕРБ е в цялостна взаимозависимост от един банкянски придворен

" Точно в деня на Независимостта на България се показва по най-безочливия, безсрамен, безочлив и възмутителен метод цялостната взаимозависимост на групата на ГЕРБ от един банкянски придворен, който в лудостта си заради следващите изгубени избори си разрешава да се меси в самостоятелен орган и да уволнява ръководителя на общинския съвет. Това е извънредно груба интервенция, тъпчене на демократичните правила и на волята на хората, дали своят вот на Елен Герджиков ", разяснява Борис Бонев от " Спаси София ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР