Моряшката им чорба е почти готова, ухае апетитно  Вкусна моряшка

...
Моряшката им чорба е почти готова, ухае апетитно  Вкусна моряшка
Коментари Харесай

Раздават 1000 порции рибена чорба в Бургас, майстори разкриха тайната на моряците за вкусната супа

Моряшката им супа е съвсем подготвена, ухае апетитно 

Вкусна моряшка рибена супа по достоверна рецепта ще опитат за празника на Бургас 1000 души. Толкова ще са порциите, сподели пред бТВ готвачът на Военноморска база Бургас Радостин Йорданов.

Вкусната чорба се подготвя в полева кухня до Часовника от майсторите готвачи. Тя ще бъде раздадена гратис. 

От рано сутринта готвачите от Военноморска база Бургас са запретнали ръкави, разкри кореспондентът Лора Стаматис. Моряшката им супа е съвсем подготвена, ухае апетитно, добави тя. 

Ще приготвим и към 3000 порции риба, съобщи Йорданов. 

Скумрия, паламуд и чернокоп има в казаните, посочи той.

Майсторът разкри, че за вкусната моряшка рибена супа е значимо всички зеленчуци да са свежи, да има хубави подправки. Тя става чудесна, когато е на огъня, добави той.

Една от атракциите е фрегатата „ Верни “, която ще дебаркира на Морската гара и ще е отворена за визити до обяд.

„ Тази година имаме в действителност пълностоен Никулден. Предишните две се опитвахме да честваме, само че я нямаше тази независимост и еуфория. Затова сме се постарали през целия ден да има събития. Освен обичайното освещаване на трапезата, разпределяне на рибен курбан и на печена риба, имаме пет дребни подиуми, които са в центъра на града “, сподели пък заместник-кметът Диана Саватева. 

В „ Меден рудник “, в „ Изгрев “ също ще има подиуми, добави тя. 

„ Всички чакаме тържественото запалване на светлините на елхата, което си спестявахме през последните две години. Очаква се това да стане към 18:30 часа по време на огромен празничен концерт, в който ще взе участие и Калоян Николов. Поздравление за блестящото му показване в „ Гласът на България “! Той получи покана доста преди финала. Показа ни по какъв начин една цел се реализира с целенасочени старания, а не просто с непримиримост “,  каза още Саватева. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР