Морският курорт Кушадасъ, който се намира на брега на Егейско

...
Морският курорт Кушадасъ, който се намира на брега на Егейско
Коментари Харесай

Кушадасъ пренаселен от постоянно живеещи там чужденци

Морският курорт Кушадасъ, който се намира на брега на Егейско море, е прочут на доста българи, защото съгласно статистиките се посещава най-вече от български туристи през летния сезон, който тук стартира от месец април и продължава докъм края на октомври.

Малко прочут факт е, че в Кушадасъ живеят най-вече задгранични жители, които са рeгистрирани в административния областен център Айдън, към който спада Кушадасъ.



По данни на регионалната Дирекция по миграцияta в Айдън в окръга са регистрирани /с уседнало местожителство/ жители на 118 страни. Близо половината - 42,12 на 100, са от европейски страни, 18,55 на 100 - от азиатски страни, а също от Близкия изток, Африка, Америка и Австралия.

Първенството по заселили се в окръга задгранични жители държи Кушадасъ, където живеят 4 324 чужденци, следват Дидим, Ефелер, Назилли, които също са известни морски курортни селища.

Окръжният център Айдън е желан за живеене от англичаните, по този индикатор Айдън е преди всичко измежду всички окръжни градове в Турция.

Граждани на 23 арабско говорящи страни също живеят в Айдън.

А през образователната 2021-2022 година в университета " Айдън Мендерес " в града от записаните общо 652 студенти, близо половината са от други страни. Най-много - 132 - са от Азербайджан, а 40 студенти са от България.

В окръжния център Айдън са регистрирани 8505 сирийци, които се намират под краткотрайната протекция на турската страна. А в миграционния център за назад връщане се намират към 6000 незаконни мигранти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР