Морските свинчета са симпатични гризачи, които предизвикват умиление не само

...
Морските свинчета са симпатични гризачи, които предизвикват умиление не само
Коментари Харесай

Как да играем с морско свинче?

Морските свинчета са симпатични гризачи, които провокират трогване освен тъй като са дребни, пухкави и благи, само че и тъй като са много енергични създания.

Те ни провокират да играем с тях и това не е единствено развлечение, само че и нужда за тях, тъй като би трябвало да се социализират, да подтикват мозъка си и да бъдат енергични, което значи здрави.

Как да играем с дребния си домакински любим?

Ако го следим, ще забележим, че морското свинче обича да тича и да крие. Затова в игрите с тях е добре да се заложи на такива, които ги държат дейни, в придвижване.

На помощ идват играчките, само че освен скъпите от зоомагазина, само че и напълно елементарни и лесни, направени от стопанина. Малкият пухчо обича шумоленето на хартията. Затова може да се смачка лист хартия на топка и да се даде на гризача. Това е бърза и лесна игра, която ще направи домашния питомец благополучен.

Стимулацията на мозъка е не по-малко значима игра за морското свинче от тази на мускулите и за задачата разнообразни лабиринти са добре пристигнали.

 Морски свинчета

Един по-голям картон, който да служи за основа, и вмъкнати в нея тръбички от алуминиево фолио, в които морското свинче може да влезе, може да има огромна притегателна мощ за него. Няколко хапки храна за морски свинчета, сложени вътре, ще засилят интереса на пухкавия ни другар, тъй като ще следва миризмата, която да го докара до вкусната премия.

Лесни игри за морски свинчета с плодове също ще му основат въодушевление. Достатъчно е на се окачат на връвчици късчета плодове и да се завържат в горните краища на клетката, с цел да може морското свинче да играе и да яде по едно и също време.

Може шнура с плодовите резенчета да бъде у стопанина и той да подаде на своя домакински любим лакомството, което да бъде достигнато. Това е занимателно и радостно прекарване както за индивида, по този начин и за неговия питомец.

Взимането на гризача на ръце от стопанина сигурно ще провокира радостни звуци, с които тези гризачи показват удоволствието си от пълноценната връзка със притежателя.

 Играчки за морски свинчета

Играчки за морски свинчета

За времето, в което индивидът отсъства има безчет играчки за морски свинчета, които да бъдат оставени в клетката - от известното на всички колело за гризачи, пластмасови топчета, до скъпи играчки. Те сполучливо заменят човешкото наличие и внимание.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР