Морските свинчета са малки пухкави гризачи, които се оказват едни

...
Морските свинчета са малки пухкави гризачи, които се оказват едни
Коментари Харесай

Морските свинчета ядат ли моркови?

Морските свинчета са дребни пухкави гризачи, които се оказват едни от най-предпочитаните домашни любимци за фамилии. Това е изцяло обяснимо поради техния миролюбив темперамент и сладостен външен тип.

Морските свинчета не са изключително взискателни откъм характерни грижи, само че е добре да се направи изследване за това каква среда на живот избират, както и какви типове храни са целесъобразни за тяхното оптимално развиване.

Тези пухкави животинки се хранят много несметно, като даже се оказват извънредно добре настроени към плодове и зеленчуци. Доста постоянно е засяган въпросът какви зеленчуци са потребни за морското свинче и дали то може да яде моркови. Истината е, че морковите влизат в листата с едни от най-полезните храни за морски свинчета.

Морските свинчета обичат да се хранят с моркови, като за тях е потребно да употребяват и корените, и зелените върхове на тези зеленчуци. Морковите имат в състава си скъпи витамини и минерали, които са извънредно удобни за здравето на морското свинче. Ето кои са те и какви изгоди носят за вашия бухнал другар:

 Морски свинчета

- Витамин C – закрепва имунната система, както и спомага за поддържането на чудесно зрение;

- Витамин A – подкрепя имунната система и здравето на морското свинче, както и работи удобно върху зрителските способности;

- Витамин K;

- Калций;

- Калий – предотвратява образуването на камъни в пикочния мехур на морските свинчета, както и спомага за задържането на течности в организма;

- Фосфор;

- Антиоксиданти – лутеин, ликопен, полиацетилен, алфа-каторин и антоцианин;

- Фибри – разтворимите от тях подкрепят естественото храносмилане и се грижат за оптималното положение на чревната флора, а неразтворимите поддържат естествените равнища на глюкоза в тялото и също форсират храносмилателните процеси.

Освен тези скъпи субстанции, морковите са формирани от 88% вода, което значи, че спомагат за хидратацията на морските свинчета. Важно е обаче морковите да бъдат свежи, както и да бъдат добре измити преди консумация. Това се отнася и за останалите зеленчуци и плодове, които давате на вашите домашни любимци.

Не е целесъобразно да прекалявате с храненето на морското свинче с моркови, защото имат високи равнища на захар и това може да усили риска от развиването на диабет при морските свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР