Морските свинчета са едни от най-популярните домашни любимци. Заедно с

...
Морските свинчета са едни от най-популярните домашни любимци. Заедно с
Коментари Харесай

Съвети при отглеждането на морско свинче

Морските свинчета са едни от най-популярните домашни любимци. Заедно с хамстери, джербили, мини зайчета и декоративни рибки, те постоянно биват избирани за пръв домакински любим.

За дете морското свинче също е подобаващ приятел, в случай че малчуганът е по-голям и виновен.

Пухкавите гризачи са с мирен манталитет и могат да бъдат елементарно опитомени, с цел да се трансфорат във правилен приятел. По-големи са от хамстерите, само че се отглеждат по подобен на тях метод. Освен това не е мъчно да се сприятелим с морското свинче.

Мъниците са доста обществени животни, което ги прави подобаващи за дом с деца. Характерът на морските свинчета нормално е прелестен. Огромно тяхно преимущество е, че те не изискват доста грижи. Но въпреки всичко съществуват и неточности при развъждане на морско свинче, тъй че би трябвало да се подходи деликатно.

Важно е да знаем, решим ли да изберем подобен домакински любим, няколко съществени неща за развъждане на морско свинче, с цел да можем дълго време да се радваме на пухкавата компания. Все отново морските свинчета живеят и дълго от време на време.

Клетка за морско свинче

Морските свинчета нормално се отглеждат в клетка. Важно е домът им да е с подобаващи размери, с цел да може животинчето да се усеща комфортно и да има задоволително пространство. Експертите в региона предлагат най-малко 70 кв. сантиметра. Ако отглеждате три свинчета, мястото би трябвало да е най-малко 90 кв. сантиметра.

Бутилка с вода за морско свинче

 Поилка за морско свинче

За разлика от други гризачи, морските свинчета обичат да пият вода. В зоомагазините можете да намерите специфични бутилки, предопределени за кафези на гризачи. Тяхното предопределение е да не се разлива водата на морското свинче и клетката да не се цапа.

Хранене на морското свинче

Въпреки името си пухкавите гризачи не са склонни към преяждане. Все отново менюто на симпатичните животинчета би трябвало да се сортира деликатно. Оптималният вид за тях е 1/8 купа пелети, зеленчуци, трева или сено. Препоръчва се най-малко една купичка със зеленчуци дневно. За да сте сигурни, че морското свинче ще е крепко, наблягайте на зеленината и листа от спанак, маруля, къдраво зеле и други

Играчки за морски свинчета

Морските свинчета обичат играчки. Освен за развлечение те обаче имат за тях и доста значима функционалност. Чрез играчките домашният ви любим контролира размера на зъбите си. Зъбите на гризачите не стопират в никакъв случай да порастват. Ако не се контролират, има заплаха да стигнат до мозъка. Вместо да купувате скъпи изкуствени играчки, същата функционалност може да извършва и една елементарна ябълка. Вашият любим ще я оцени даже повече. Единственото, което би трябвало да извършите, е да премахнете семките, тъй като са отровни за морските свинчета.

Легло за морското свинче

Има няколко разновидността, с които да се направи удобно легло на вашето морско свинче. Според експерти в региона обаче, оптималният е да оставите на вашия любим материалите – дребни парцалчета, стърготини, вълна, и той самичък да си настройки леглото.

 Храна за морско свинче

Почистване на морското свинче

Хигиената е извънредно значима за вашето морско свинче. Препоръчва се да чистите клетката на любимеца ви най-малко два пъти седмично. Но го правете деликатно и в никакъв случай не стресирайте животинчетата, тъй като морските свинчета хапят, когато се усещат мощно застрашени.

Раздвижване на морското свинче

Морските свинчетата би трябвало да се движат постоянно, с цел да не натрупат непотребни мазнини, които са нездравословни за организма им. За задачата експертите поучават да им позволявате да излизат от клетката и да се разхожда свободно в огромно помещение.

Това бяха някои от най-важните грижи за морските свинчета. Прочетете още за какво трепери морското свинче и препоръки при подкастряне на морско свинче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР