Морската столица на България Варна влезе в списък на списание

...
Морската столица на България Варна влезе в списък на списание
Коментари Харесай

Варна е сред най-подценяваните дестинации на Балканите според Форбс

Морската столица на България Варна влезе в лист на списание " Форбс " за " Петте най-подценявани градове за посещаване на Балканите ".

, са включени и градове в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония.

„ Въпреки че постоянно е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един изключително прелъстителен за туристите детайл – бреговата линия. (…) В безоблачен ден, дългият плаж с бял пясък е съвършеното място за плуване и слънчеви бани, до момента в който близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища “, написа в публикацията.
В албанския град Берат туристите могат да се насладят на архитектурното многообразие, река Осум, както и на основната атракция – замъка Берат.

" Форбс " показват също Добой , град в босненската Република Сръбска, като един от подценяваните от туристите градове в Босна и Херцеговина. Там може да се види крепостта Добой, която „ е построена през тринадесети век по времето на Кралство Босна, макар че вековете на спорове водят до нейното разрушение, а по-късно и реституция, реализирана близо 20 пъти през годините “.

В Сърбия туристите могат да извърнат внимание на близкия до границата с България град Ниш , който впечатлява с историята си, започваща още от римско време, предлага списанието.

В Република Северна Македония град Охрид е посочен като една от най-подценяваните туристически дестинации на Балканите. Охрид приютява голям брой детайли от листата на ЮНЕСКО като византийските църкви и Охридското езеро, в което живеят разнообразни типове риби и водни растения, показва " Форбс ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР