Морската столица на България Варна влезе в класация на Форбс

...
Морската столица на България Варна влезе в класация на Форбс
Коментари Харесай

Наш град влезе в класация за най-подценяваните градове

Морската столица на България Варна влезе в ранглиста на " Форбс " за " Петте най-подценявани градове, които да посетите на Балканите ".

В класацията на влиятелното бизнес списание участват още градове в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

" Оборудван с живописни плажове, извисяващи се планини и голям набор от антични забележителности за проучване, Балканският полуостров е съвършен за продължителна почивка - и като спомагателен бонус големи елементи от района към момента са отвън радара на интернационалните туристи ", написа в своята публикация влиятелното бизнес списание.

" Докато хърватските градове като Сплит и Дубровник са очевидци на грамаден скок на туризма през последните години, има обилие от дестинации из целия полуостров, които оферират сходна зашеметяваща архитектура с малко туристи. Докато планирате идващото си пътешестване през Средиземно море, не забравяйте да спестите малко място в маршрута за тези зашеметяващи и мощно подценени балкански градове ", написа " Форбс ".

Класацията на недооценените градове стартира с морската столица на България-Варна.

" Въпреки че постоянно е засенчена от националната столица София, Варна е оборудвана с един изключително привлекателен признак за туристите - бреговата линия, с цел да бъдем точни. Кацнал на западния бряг на Черно море, този исторически град сега служи като един от най-известните крайбрежни курортни градове в България, предлагащ необятна гама от първокласни хотели, работещи дружно с известни заведения за хранене за морска храна. В безоблачен ден дългият бял песъчлив плаж на града е идеалното място за плуване и слънчеви бани, до момента в който близкият Археологически музей във Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите известни мостри на златно богатство на земята ", не пестят суперлативите си от " Форбс " за морската столица.

В класацията с петте недооценените градове на Балканите са още град Берат в Албания, който е разказан като изящен град, кацнал на брега на река Осум. Въпреки че в града има обилие от джамии и църкви, една от главните му забележителности е замъкът Берат, солидна каменна конструкция, която е дом на голям брой здания от 13-ти век, ситуирани в стените му.

Град Добой в Босна и Херцеговина също намира място в влиятелната ранглиста. Описан е като дом на изключително завладяваща вековна атракция - крепостта Добой.

В класацията влиза и град Ниш в Сърбия, който е дал началото на изключително огромен брой римски императори, като емблематичният Константин Велики е един от многото владетели, произлезли от града, написа " Форбс ". Той е разказан като историческа околност, само че и като дом на процъфтяваща кулинарна сцена с първокласни заведения за хранене в целия център на града.

Последният град, намерил място в влиятелната ранглиста е македонският Охрид. Той е разказан като една от дребното дестинации на страната, която е по едно и също време културно и естествено място, оповестено от ЮНЕСКО за международно завещание. На място има висока централизация от вековни църкви във византийски жанр. Охридското езеро пък дава огромен набор от локални балкански риби и растения, открити във водите му.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР