Морската и сухоземната част на газопровода „Турски поток“ в Турция

...
Морската и сухоземната част на газопровода „Турски поток“ в Турция
Коментари Харесай

В Турция съединиха морската и сухоземната част на „Турски поток“


Морската и сухоземната част на газопровода „ Турски поток “ в Турция бе съединена, се споделя в известие на оператора на плана South Stream Transport B.V., представено от ТАСС.

В него се отбелязва, че това е знак на завършването на целия комплекс от действия по построяването на газопроводната система в Черно море. Техническата интервенция включва издигане на две секции от морското дъно до специфична структура над водата, където се реализира заваряването им в един газопровод. Общото тегло, издигнато по време на работата е било към 409 тона. След деликатна инспекция на заваръчния тегел на тръбата, газопроводът е бил положен още веднъж на морското дъно на дълбочина от 32 м.Тази интервенция е осъществена и по двете тръби в съветски води през януари-февруари 2019 година

Дълбоководното полагане се реализира от най-големият строителен транспортен съд Pioneering Spirit, като по крайбрежието е задействан и корабът Lorelay.
Вече е подготвена за потребление и компресорната станция „ Русская “, която обезпечава налягането за превозването на газ по дъното на Черно море. Експлоатацията на новия газопровод е планувана за края на 2019 година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР