Морковите винаги са се считали като най-подходящата храна за домашните

...
Морковите винаги са се считали като най-подходящата храна за домашните
Коментари Харесай

Не давайте моркови на зайчето си! Вижте защо

Морковите постоянно са се смятали като най-подходящата храна за домашните зайци. Неслучайно в доста анимационни филмчета и реклами зайчетата са награждавани точно с тях.

Оказва се обаче, че кореноплодният зарзават не е потребен за зайчетата. Това настояват от Кралското сдружение за отбрана на животните от принуждение. Според експертите от Англия морковите не просто са несъответствуващи за зайците, само че вредят на здравето им.

Причина е, че морковите се явяват сериозен източник на захар. Да давате моркови на заек е като да подарите шоколад на дете, декларират експертите и предлагат зайците да получават единствено листата от кореноплодния зарзават.

Морковите обаче не са единствената несъответствуваща храна за зайци. Известната салата Айсберг също не трябва да попада в менюто на пухкавия ви любим. Той е рисков поради сока, който съдържа.

Има доста по-подходящи вкусотии за зайци. Разнообразявайте менюто им с листа от глухарчета, мащерка или лакомства, предложени от ветеринарен експерт, поучават още специалистите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg