Мораториумът върху цените на тока, който депутатите приеха, а после

...
Мораториумът върху цените на тока, който депутатите приеха, а после
Коментари Харесай

2013: По предложение на БСП беше наложен мораториум на поскъпването на тока

Мораториумът върху цените на тока, който депутатите одобриха, а след това съжалиха, с цел да могат на следващия ден да прегласуват, само че този пък с времеви граници, не е казус в българския парламентаризъм.

Нещо сходно беше възприето и пред 2013 година, като тогава имаше даже спор за „ бащинството “ на концепцията. Претендираха „ Атака “ и Българска социалистическа партия.

В последна сметка беше възприето предлагането на социалистите, чиито вносители бяха Драгомир Стойнев, Ангел Найденов, Явор Куюмджиев, Спас Панчев, Георги Кадиева, Петър Мутафчиев, Атанас Мерджанов и други

„ Парламентът ще одобри мораториум за повдигането на цените на тока, досега, в който ДКЕВР е структуриран по метод, по който упорства обществото “, разяснява тогава Ангел Найденов – по това време към момента част от Българска социалистическа партия.

Към оня миг, както е и в този момент, имаше брожения за промяна на управлението на регулаторния орган. През 2013 година това беше Евгения Харитонова.

„ Атака “ също бяха внесли план за мораториум, само че поддържаха и този на Българска социалистическа партия.

„ Това е наша концепция и ние ще я подкрепим през днешния ден в Народното събрание. Нищо, че я оферират от Българска социалистическа партия. Не изисквам за авторско право. От Българска социалистическа партия към този момент взимат доста наши хрумвания, в което няма лошо”, сподели Волен Сидеров.

Той се разгласи и за „ цялостна проверка на ръководството на ГЕРБ с цел да бъдат извадени нескрито всички зулуми на предходното държавното управление и да се види до каква степен е докарана страната “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР