Мопсовете са популярна порода кучета, известна със своите набръчкани лица

...
Мопсовете са популярна порода кучета, известна със своите набръчкани лица
Коментари Харесай

С кои животни се разбира мопсът?

Мопсовете са известна порода кучета, известна със своите набръчкани лица и обаятелен темперамент. Те са отзивчиви и общителни и като цяло се схващат добре с други животни. Въпреки това, като всяко куче, има някои животни, с които мопсовете са по-склонни да се схващат, в сравнение с с други.

В тази публикация ще разгледаме по-подробно някои от животните, с които мопсовете се схващат и за какво.

Мопс и други кучета

Мопсовете нормално са доста обществени животни и са склонни да се схващат добре с други кучета. Те нормално не са нападателни и постоянно са много покорни, което може да ги направи подобаващ за по-доминиращи кучета. По темперамент мопсовете също са игриви и енергични, което може да ги направи превъзходен сателит за други кучета, които обичат да играят и тичат в близост.

Мопс и котки

Мопсовете и котките също могат да се схващат добре, макар че има няколко неща, които би трябвало да имате поради. Мопсовете имат мощен блян към плячка, което значи, че може да се изкушат да преследват котки. Въпреки това, с уместно образование на мопса и социализация, доста кучетата могат да се научат да живеят спокойно с котки.

Мопс и дребни животни

 Мопсът схваща ли се с котка и заек

Мопсовете нормално не са опасност за дребни животни като хамстери, зайци или морски свинчета. Въпреки това е значимо да ги наблюдавате, когато са дружно, защото мопсовете могат да бъдат любопитни и може инцидентно да наранят тези по-малки животни.

Мопсовете са известни със своя гальовен и другарски темперамент, което ги прави превъзходен избор за фамилии с деца. Те са търпеливи и толерантни и постоянно обичат да играят с деца. Въпреки това, както при всяко куче, значимо е да се следят взаимоотношенията сред мопсове и деца, с цел да се подсигурява, че всички са в сигурност.

Като цяло мопсовете са отзивчиви и общителни животни, които могат да се схващат с разнообразни други животни. Важно е обаче да запомните, че всяко животно е друго и няма гаранции, че две животни ще се схващат съвършено. С уместно образование, социализация и контрол, мопсовете могат да бъдат страхотни приятели за разнообразни животни, в това число други кучета, котки и дребни животни.

Вижте още:

- Колко живее мопсът;

- Колко кученца ражда мопсът;

- Отглеждане на мопс и котка заедно;

- Обяви и цени за мопс.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР