Monumental Marketing е британска агенция, създадена от предприемача Джейми Лав и фокусирана

Monumental Marketing е британска агенция, създадена от предприемача Джейми Лав и фокусирана ...

Една крачка пред всички.


Monumental Marketing е британска агенция, създадена от предприемача Джейми Лав и фокусирана върху подпомагането на клиентите си в разрастването им чрез дигитални и пиар решения. Текстът е от блога на агенцията и е публикуван със съгласието на екипа.

Във време, в което животът ни е пренаситен с използване на интернет, не е изненада колко важен е маркетингът в социалните медии за бизнеса. Има много очи и уши, до които може да се достигне за промотиране на продукти и услуги с милиардите онлайн потребители в световен мащаб. По-долу са трите най-големи приложения на маркетинга на социалните медии. Уверете се, че ги имате предвид, тъй като стратегията е ключът към успешния маркетинг.

Създайте имидж и повишете информираността

Социалните медии до голяма степен са визуално базирани, затова възможността да създадете силна естетика на бранда трябва да се използва. Хората помнят 80% от това което чуят и около 20% от това, което видят. Трябва да се възползвате от социалните платформи като Instagram, която е именно визуално базирана. Изграждането на постоянство в профила ви е чудесен начин да привлечете клиенти. Помнете, че създаването на качествено съдържание прави бранда ви по-авторитетен и превръща продуктите ви в нещо желано от потребителите.

Други платформи, като Facebook и Twitter, също използват визуално съдържание, но тяхната употреба, базирана на текст, също може да ви е от полза. Изграждането на тон на бранда в постовете ви ще направи чудеса – няма да изглеждат като поредната безлика корпорация. Текстовите публикации и описанията на кадрите са място, където можете да включите и ключови думи, особено хаштагове. Това ще отведе хората право в страниците ви, докато сърфират онлайн, а колкото повече уеб трафик имате, толкова по-добре.

Вижте този пример от профила на Monumental!

 
 

Източник: manager.bg