Монтана. Образованието е в основата на развитието на обществото като

...
Монтана. Образованието е в основата на развитието на обществото като
Коментари Харесай

Областният координатор от ГЕРБ - Монтана Дилян Димитров: Трябва да създадем по-добри условия за образование, защото бъдещето на страната е в децата ни

Монтана. Образованието е в основата на развиването на обществото като цяло. Нашата задача е да дадем по-добри условия за обучение на нашите деца, тъй като те са бъдещето на България. Това сподели регионалният координатор на ГЕРБ - Монтана и депутат Дилян Димитров по време на цивилен разговор на тематика обучение, който се организира в Монтана, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Събитието е част от серията цивилен разговори под наслов „ Европа в нашия дом “.
В дискусионния конгрес се включиха още заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, ръководителят на Комисията по образованието и науката и депутат от ГЕРБ Милена Дамянова, депутатът Ирена Димова, регионалният шеф Росен Белчев, началникът на РУО Трайка Трайкова, кметове, ръководители на общински препоръки от региона, шефове на учебни заведения и детски градини и учители.
Народният представител от ГЕРБ - Монтана Ирена Димова съобщи, че образованието е приоритет както за държавната, по този начин и за локалната власт. „ И бих подчертала - качественото обучение. Това е общият ни блян - българското обучение да дава отговор на най-високите модерни условия за качество. Можем да реализираме това, когато имаме стимулирани и готови учители, когато превърнем учителската специалност в една от най-предпочитаните ”, уточни Димова.
Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева бе безапелационна, че държавното управление води поредна политика в региона на образованието. " Качественото обучение и просвета са единственият път към икономическото и обществено благоденствие на нацията. Инвестицията в учителите е инвестиция в бъдещето на нашите деца. Нямаме право да губим нито едно дете по пътя на образованието и наше общо обвързване е да му дадем познания, принадлежности и качества да бъде сполучлив жител на България, Европа и света ", акцентира Сачева.
Председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова се спря на плановете, които Община Монтана осъществя по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за модернизиране на просветителната инфраструктура. Дамянова изясни, че гражданските разговори „ Европа в нашия дом “ дават платформа за полемика сред жителите и представителите на локалната, законодателната и изпълнителната власт за приемането на противоположна връзка за тяхната работа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР