Монпелие. Специалните сили на френската полиция задържаха 12 души в

...
Монпелие. Специалните сили на френската полиция задържаха 12 души в
Коментари Харесай

ТАСС: При протест на „жълтите жилетки“ в Монпелие са задържани 12 души

Монпелие.
Специалните сили на френската полиция задържаха 12 души в град Монпелие, където се организира национална проява на „ жълти жилетки “, заяви френският ефирен канал BFM, представен от TACC .
Според информация, получена от префектурата на департамента Еро, по време на конфликтите са ранени шестима служители на реда. Един стачкуващ беше арестуван, въоръжен с револвер с диаметър 8 мм. Безредици породиха единствено два часа след началото на огромната проява, когато радикални групи се отклониха от посочения маршрут и се пробваха да пробият полицейските кордони до градската жп гара.
Силите на реда е трябвало да употребяват сълзотворен газ, като са били наранени гости на околните кафенета и магазини. Според телевизионния канал France 3 минимум шестима протестиращи са потърпевши от дейностите на полицията.
Сблъсъците в Монпелие бяха съпроводени от музика от филмовата поредност „ Междузвездни войни “, която звучеше от колони на „ жълтите жилетки “. Бяха издигнати лозунгите „ Капитализмът ни пречи да живеем ”, „ Хората имат право на протест, когато управляващите нарушават правата им ”, „ Бедните се блъскат в пъкъла, богатите живеят в парадайса ”. Според префектурата в демонстрацията в Монпелие са взели участие към хиляда души.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР