Монпелие и Олимпик Марсилия изиграха един от най-красивите, най-драматични и

...
Монпелие и Олимпик Марсилия изиграха един от най-красивите, най-драматични и
Коментари Харесай

Грандиозен трилър с шест гола, но "Монпелие" и "Олимпик" Марсилия не излъчиха победител

" Монпелие " и " Олимпик " Марсилия изиграха един от най-красивите, най-драматични и най-емоционални мачове през сезон 2020/21 във френската Лига 1. Срещата сред двата отбора от Южна Франция приключи при тъждество 3:3 и остава като безупречно изкусен експонат на атакуващия жанр на игра. Освен шестте гола, в границите на 90 минути шоуто бе допълнено от близо 40 удара към двете порти, зрелищни вратарски спасявания и пряк червен картон.

Още самото началото на дуела бе показателно за идния футболен празник. Едва в 28-ата секунда Анди Делор даде преднина на домакините, откакто получи съвършено подаване от Жордан Фери зад отбраната на гостите. Нападателят преодоля вратаря Стев Манданда с елегантен прехвърлящ удар от сложна позиция.

Снимка: Getty Images

Това е най-бързият гол, вкаран в мач от френския хайлайф от януари 2017 година, когато Валентен Вада бележи след единствено 14 секунди за " Бордо " против " Тулуза ". А от сезон 2006/07 насам нито " Монпелие " бе осъществил по-бърз гол в шампионата, нито ОМ бе допускал подобен.

Гостите, водени от новия си ментор Хорхе Сампаоли, изпитваха усложнения с превъзмогването на добре структурираната и позиционирана защитна групировка на противника, само че в самия завършек на първото полувреме събитията претърпяха неочакван поврат.

Първо Аркадиуж Милик блесна с самостоятелната си класа и изравни в 43-ата минута. Полякът бе прецизен за четвърти път с екипа на новия си отбор в шампионата и за четвърти път това се случи през първото полувреме.

Снимка: Getty Images

" Олимпик " Марсилия незабавно употребява прилива на сила след гола и стигна до втори във вратата на Жонас Омлен. Негов създател бе халфът Пап Гей и гостите се оказаха с задатък на почивката.

Видимо обаче те не бяха научили урока си от началото на мача и още веднъж се сринаха в първите секунди след рестарта. Този път другият централен нападател на домакините Гаетан Лаборд имаше потребност от 65 секунди, с цел да се възползва от нов супер пас на Фери и нова голяма бездна в отбраната на ОМ. След превъзходно прекъсване на топката, Лаборд приключи през краката на Манданда за 2:2.

Снимка: Getty Images

В 62-ата минута централният защитник на гостите Дуйе Чалета-Цар получи пряк червен картон за жестоко нарушаване и " Монпелие " се озова с сензитивно преимущество в конфликт с значимо значение в борбата за присъединяване в европейски шампионати през идната акция.

Вместо обаче то да обезпечи триумфа на домакините, ОМ шокиращо още веднъж излезе напред в резултата с попадение на резервата Люка Перен. Защитникът означи първия си гол на равнище Лига 1 в 71-ата минута след чудесно центриране и асистенция №98 на Димитри Пайет във френския хайлайф.

Снимка: Getty Images

Отборът на Сампаоли бранеше самоуверено задатъка си до самия край, само че въпреки всичко не съумя да си тръгне с трите точки от " Ла Мусон ", макар някои феноменални спасявания на Манданда. В третата от четирите минути добавено време резервата Арно Суке асистира с центриране от въздуха на Лаборд, който с глава осъществя 12-я си гол за сезона за крайното 3:3.

След последния сигнал и двата тима съжаляваха за изпуснатата победа, която щеше да обезпечи скъп напредък в гонене на класиране в Европа. В двете срещи сред " Монпелие " и ОМ за сегашния сезон бяха маркирани общо 10 гола, а " Ла Мусон " продължава да бъде най-резултатното оборудване в елита за тази акция с 66 вкарани попадения на неговото игрище.

Снимка: Getty Images

" Монпелие " не загуби в десети следващ дуел от шампионата и към този момент е седми с актив от 46 точки - три по-малко от петия " Ланс ", който в неделя приема борещия се за оцеляване " Лориен ". " Олимпик " Марсилия изравни актива на " Ланс ", само че остава без победа в 10 поредни турнирни гостувания от декември 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР