Моноспектакълът на актьора Деян Донков Камбаната е изборът на Киномания ...

Моноспектакълът на актьора Деян Донков Камбаната е изборът на Киномания

Деян Донков завладява Киномания с Камбаната

Моноспектакълът на артиста Деян Донков " Камбаната " е изборът на " Киномания " за особено обстоятелство в границите на фестивала. Софийската премиера на спектакъла е една от изненадите на уредниците за публиката. Датата е 26 ноември, часът е 19, а мястото зала 1 на НДК.

" Камбаната " е по едноименния разказ на Недялко Славов. Трагичен роман за сложния, изпълнен с трагични трудности път на някогашен пандизчия, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното прояснение на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.

Това е театър, който раздрусва наблюдателя прочувствено и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдаващ и го въвлича в мощни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска действителност. Сценичното деяние ни сграбчва с мощната енергия на тоталното актьорско преобразяване на Деян Донков.
обвързвани новини6173на 14.09.2021
Като контрапункт през спектакъла минава лирическата музикална тематика - песента на неговия воин Вено, изпълнявана на живо от оркестър Карандила.

" Целта ми с този тайнствен, приказен, частично смешен, красиво лиричен, даже героичен, извънредно трагичен, а в края си драматичен роман е да пребродвам дългия и непосилен път до човешкото сърце ", споделя Донков.

Източник: pik.bg