Моноспектакълът на актьора Деян Донков Камбаната е изборът на Киномания

...
Моноспектакълът на актьора Деян Донков Камбаната е изборът на Киномания
Коментари Харесай

Деян Донков завладява Киномания с Камбаната

Моноспектакълът на артиста Деян Донков " Камбаната " е изборът на " Киномания " за особено събитие в границите на фестивала. Софийската премиера на спектакъла е една от изненадите на уредниците за публиката. Датата е 26 ноември, часът е 19, а мястото зала 1 на НДК.

" Камбаната " е по едноименния разказ на Недялко Славов. Трагичен роман за комплицирания, изпълнен с трагични трудности път на някогашен пандизчия, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното прояснение на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.

Това е театър, който раздрусва фена прочувствено и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдаващ и го въвлича в мощни пристрастености с въздействащи картини на приземяваща житейска действителност. Сценичното деяние ни сграбчва с мощната сила на тоталното актьорско преобразяване на Деян Донков.
свързани новини6173на 14.09.2021
Като контрапункт през спектакъла минава лирическата музикална тематика - песента на неговия воин Вено, изпълнявана онлайн от оркестър Карандила.

" Целта ми с този тайнствен, приказен, частично смешен, красиво лиричен, даже героичен, извънредно трагичен, а в края си драматичен роман е да пребродвам дългия и непосилен път до човешкото сърце ", споделя Донков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР