Мониторинговата група призовава Европейската комисия да подсили мониторинга над България

...
Мониторинговата група призовава Европейската комисия да подсили мониторинга над България
Коментари Харесай

Евродепутати настояват ЕК да подсили мониторинга над България


Мониторинговата група приканва Европейската комисия да укрепи мониторинга над България и одита на европейските фондове, в това число на Механизма за възобновяване и резистентност. Това се споделя в изказване на нейния ръководител София ин `т Велд, публикувано след края на визитата на евродепутатите у нас.

Същевременно от мониторинговата група схващат лимитираните благоприятни условия на служебното държавно управление да се оправи с поредицата от провокации. Депутатите обаче са окуражени от уговорката на кабинета в София да употребява инструментите, с които разполага. Те ще продължат да наблюдават деликатно протичащото се в България.

Ситуацията със свободата и плурализма на медиите в страната продължава да бъде притеснителна, декларира още ин `т Велд.

Властите би трябвало да усилят напъните за подобряването на работната среда и сигурността на публицистите, както и за гарантирането на тяхната самостоятелност. Високата степен на централизация на медиите и неналичието на бистрота при отпущането на пари от публичния бюджет и еврофондовете би трябвало да бъдат на първите места в политическия дневен ред, се споделя в изказването, представено от БНР.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР