Мониторинговата група OVD-Info преброи най-малко 1337 души, задържани на митинги

...
Мониторинговата група OVD-Info преброи най-малко 1337 души, задържани на митинги
Коментари Харесай

ДОКЛАД: Над 1000 души са задържани на протести срещу мобилизацията в Русия



Мониторинговата група OVD-Info преброи минимум 1337 души, арестувани на манифестации в 38 разнообразни града в страната след утринното послание на Путин към нацията.

Протестите бяха най-големите в Русия след демонстрациите, избухнали след оповестяването на военната интервенция на Москва в Украйна през февруари.

Журналисти от AFP в центъра на съветската столица Москва споделиха, че минимум 50 души са били арестувани от полицията, носещи екипировка за битка с безредиците на основна комерсиална улица.

В някогашната имперска столица на Русия, Санкт Петербург, кореспонденти на Агенция Франс Прес видяха по какъв начин полицията обкръжава дребна група протестиращи и ги задържа един по един, като ги натоварва в рейс.

Протестиращите скандираха " Без готовност! "

„ Всички са уплашени. Аз съм за мир и не желая да изстрелвам. Но излизането в този момент е доста рисково, другояче ще има доста повече хора “, сподели протестиращият Василий Федоров, студент, носещ пацифистки знак.

„ Излязох на митинга, планирайки да вземам участие, само че наподобява, че към този момент са арестували всички. Този режим се самоосъди и унищожава младостта си “, сподели Алексей, 60-годишен гражданин.

„ Защо служите на Путин, човек, който е на власт от 20 години!- Млад протестиращ извика на един служител на реда.

„ Дойдох да кажа, че съм срещу войната и мобилизацията “, сподели Оксана Сидоренко, студентка, пред AFP.

20-годишната Алина Скворцова сподели, че се надява руснаците скоро да схванат естеството на офанзивата на Кремъл в прилежаща Украйна.

„ Щом в действителност схванат, ще излязат на улицата, макар страха “, сподели тя.

Министърът на защитата Сергей Шойгу сподели в сряда, че Русия в началото ще активизира към 300 000 запасняци, откакто Путин в телевизионно послание предизвести Москва да употребява всички налични военни средства в Украйна.

Полетите от Русия бяха съвсем изцяло резервирани тази седмица, демонстрират данните на самолетните компании и туристическите организации в сряда, при явно изселване на хора, които не желаят да се причислят към спора.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР