Мониторинговата група на Европейския парламент организира изслушване за ситуацията в

...
Мониторинговата група на Европейския парламент организира изслушване за ситуацията в
Коментари Харесай

Мониторинговата група на ЕП обсъжда ситуацията у нас на 27 януари

Мониторинговата група на Европейския парламент провежда чуване за обстановката в България на 27 януари в Брюксел, оповестиха от офиса на евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева, която е член на групата. 

Евродепутатите ще поканят представители на кабинета, основния прокурор и други институции, които имат отношение към върховенството на закона.

Очаква се ръководещите да показват своите проекти за промяна в правосъдната система, въвеждане на отчетност на основния прокурор, както и за законодателни промени, които да доведат до ефикасна битка с корупцията.
На вниманието на Европейския парламент ще бъде също медийната независимост и предотвратяването на така наречен SLAPP каузи против публицисти и цивилен деятели.

Възможно е европейските депутати да изискат спомагателна информация за следствията на корупцията по високите етажи на властта – за фотосите с кюлчетата злато и банкнотите евро от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов, за аудиозаписа, в който се насочат закани против предприемач и политически конкурент и др.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР